Englejagt

- på jagt efter de mange engle i Frederiksborg Slotskirke


VENTELISTE

Alle tider er pt. taget, men du kan stadig tilmelde din klasse og komme på ventelisten. Så skriver vi, hvis der kommer en ledig plads. 

Engle med tusindvis af øjne spredt udover vingerne. Engle, der er syv himle høje eller engle med hjul? Englene i bibelen har meget mere at byde på end den klassiske opfattelse af en engel som et luftigt væsen med hvidt tøj og vinger. For hvad er en engel egentlig, og hvilken betydning har de i kristendommen? Disse spørgsmål undersøger denne klassiker for indskolingsklasserne i Hillerød og Allerød.  

Klassen besøger den smukke Frederiksborg Slotskirke, hvor det VRIMLER med engle. Foroven, forneden, bagved, lige foran. Eleverne skal op ad en hemmelig trappe og finde endnu flere engle. Som noget nyt i år, kan man vælge mellem to forskellige tilbud, nemlig englejagt med eller uden efterfølgende kreativ workshop.  

Englejagt UDEN workshop varer 1 time og foregår kun i kirken, men klassen får materialer med hjem til at lave kreativ workshop hjemme

Englejagt MED workshop varer 2 timer og foregår både i kirken og i Slotskirkens hus, hvor børnene sammen med børnebogsillustrator Birgitte Ahlmann skaber deres helt egne collage-engle ud fra det, de har oplevet og erfaret i kirken. 

Tilmeldte lærere modtager: 

  • Link til film om engle
  • Tilbud om Englejagt enten med workshop på dagen eller oplæg til workshop hjemme
  • Undervisningsmateriale om engle

Se Birgitte Ahlmanns hjemmeside her

Målgruppe: 0.-2. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og billedkunst 

Periode: Uge 9 (26/2 - 1/3) 2024

Omfang: 3-5 lektioner 

Tilmeldingsfrist: 1. december 2023

Levering: Tiderne fordeles efter tilmeldingsfristen

TILMELDING TIL ENGLEJAGT