Escape X-mas

- et anderledes juleprojekt for udskolingen - lige efter jul


Eleverne inviteres ind i et hæsblæsende drama, hvor de i et escape room i kirken sendes 2023 år tilbage i tiden for at redde et nyfødt barn fra at blive slået ihjel.  

Afsættet for escape room’et er den bibelske tekst om de tre vise mænds besøg i stalden i Betlehem. Ved hjælp af de gamle skrifter har stjernetyderne fra østen, men desværre også Kong Herodes, fundet frem til, at det nyfødte barn er den nye konge og verdens frelser. Herodes føler sig truet og sender derfor sine soldater afsted for at finde og dræbe den nyfødte. De tre vise mænd forsøger at advare Josef og få ham til at flygte med sin lille familie, men Josef tvivler. Han synes allerede, han har gjort sin del, da han førte sin forlovede, der er gravid med en andens barn, den lange vej fra Nazareth til Betlehem. 

Stjernetyderne har brug for elevernes hjælp! Kan eleverne på blot 45 minutter lykkes med at finde dét, der kan overbevise Josef om at flygte, før det er for sent? Kan eleverne ved at løse gåder, finde talkombinationer og søge i gamle bøger tyde forskellige tegn, der viser, hvem den nyfødte Jesus er? 

Efterfølgende skal eleverne med afsæt i de bibelske profetier og ved hjælp af tegnene skabe et overblik over sammenhængen mellem de bibelske tekster, de fandt i escape room’et, og undersøge, hvordan tegnene indgår i forskellige kristne udtryk. Eleverne introduceres også til Bibelen som The Great Code, der er forudsætning for meget litteratur, film og billedkunst.

Tilmeldte lærere modtager: 

  • Undervisningsvejledning
  • breve til klassen
  • adgang til hjemmeside
  • tilbud om at komme i et escape room i en lokal kirke

Målgruppe: 8.-9. klasse 

Fag: Kristendomskundskab 

Omfang: 4-5 lektioner 

Periode: december 2023 – januar 24. Escape Room i uge 3 

Tilmeldingsfrist: 15. december 2023

Levering: Uge 46 

TILMELDING ESCAPE X-MAS