Hvælvingens hemmeligheder

- Bibelen fortalt gennem kalkmalerier


Hjælp dine elever med at afsløre kalkmaleriernes hemmeligheder og giv dem et overblik over sammenhængen mellem de centrale fortællinger i Bibelen.  

Mange elever kender fortællingerne om Adam og Eva eller Jesus på korset. Men ved de også, hvordan Bibelen hænger sammen, med spejlinger mellem det nye og det gamle testamente?

Med en kort ny-produceret film, hvor kalkmalerierne vha. animation bliver gjort både forståelige og levende, vil eleverne blive lukket ind i Bibelens verden. Filmen kan ses i klassen, men for de heldige venter en helt særlig oplevelse ved kirkebesøget i den lokale kirke. Her står der nemlig en kuppel klar, som eleverne skal ligge inden i og se filmen. På den måde vil eleverne opleve at ligge under de hemmelighedsfulde hvælvinger og få en helt særlig filmoplevelse. Efterfølgende vil der på stedet være aktiviteter knyttet til filmens indhold.   

Med undervisningsmaterialet får læreren hjælp til at udfolde filmens historier og pointer. Først introduceres eleverne overordnet til kalkmalerier og deres samtid, middelalderen. Dernæst findes tre forslag til fordybelsesområder, hvor eleverne vil arbejde med Bibelens kronologi, udvalgte bibelhistorier og få nøgler til at "åbne" kalkmaleriernes hemmeligheder. Som afslutning på projektet skal eleverne selv arbejde kreativt med billedfortælling.

Projektet med alle faserne kan køres i ét stræk, men man kan også vælge at bruge fordybelsesområderne som små særskilte undervisningsforløb efterfølgende. 

Tilmeldte lærere modtager: 

  • Undervisningsvejledning
  • Klassesæt af en "foldebibel"
  • Adgang til hjemmeside med film og elevopgaver

Lærerkursus i kalkmalerier Se mere her

Målgruppe: 4.-6. klasse 

Fag: Kristendomskundskab 

Omfang: 6-16 lektioner 

Periode: oktober – november 2023

Tilmeldingsfrist: 15. august

Levering: Uge 35 

Aktivitet: Kirkebesøg med fremvisning af film i kuppel i uge 43-44. OBS først til mølle

TILMELDING HVÆLVINGENS HEMMELIGHEDER