Stil bedre spørgsmål

- et kursus om filosofi i skolen


 

Kom på kursus med en af de førende forskere og praktikere i filosofi med børn og lær at stille bedre spørgsmål. 

Caroline Schaffalitzky de Muckadell, der er lektor i filosofi på Syddansk Universitet og leder af forskningsprojektet "Filosofi i skolen", kommer til Hillerød en eftermiddag og giver inspiration til at stille bedre og mere åbne spørgsmål.

For hvordan stiller vi som undervisere ægte og autentiske spørgsmål til børnene? Børnene er måske vant til at få stillet ”tjekspørgsmål”, hvor de skal svare på hvad der skete langfredag eller hvor mange søjler, der er i Islam.

Men hvis eleverne er vant til i at orientere sig efter at svare det, som læreren gerne vil høre, er det ikke mærkeligt hvis det er vanskeligt at engagere dem i et spørgsmål som fx: ”Hvad hvis Abraham havde sagt nej til at ofre sin søn?”. For hvordan skal de svare rigtigt her? Hvad ”fisker” læreren efter?

Det en didaktisk vanskelig opgave at undervise i etiske emner på en måde som undgår at være moraliserende og i stedet indbyder til ægte refleksion. Dette oplæg handler om nogle af faldgruberne og  hvordan man kan bruge værktøjer fra feltet 'Filosofi i skolen' til at til at undgå dem. Ved hjælp af demonstrationer og konkrete strategier, får deltagerne inspiration til hvordan de selv kan arbejde videre med teknikkerne og engagere børn (og andre) i en ægte dialog om store etiske spørgsmål.

Læs mere om 'Filosofi i skolen' her:

www.sdu.dk/filosofiiskolen

www.facebook.dk/filosofiiskolen

www.folkeskolen.dk/blogs/filosofi-i-skolen

 

 

 

 

 

Målgruppe: Lærere og præster i Hillerød og Allerød

Tid: 27. april 2021, kl. 13.00 - 15.30

Sted: Slotskirkens Hus, Frederiksværksgade 2B, 3400 Hillerød

Tilmeldingsfrist: 1. februar 2021