Salmer og stjerner

- salmesangsprojekt 2023


Hvem har ikke oplevet at blive forundret og fascineret af nattens stjernehimmel? En fascination som har resulteret i megen naturvidenskabelig forskning, men som bl.a. også har inspireret utallige sang- og salmeforfattere gennem tiden.

Et møde med den danske salme 2023 sætter fokus på STJERNER. I introduktionen kommer eleverne bl.a. til at arbejde med, hvad en stjerne egentlig er, og derefter dykker de ned i stjernens brug og betydning i fem konkrete salmer. Det er således et tværfagligt forløb mellem kristendomskundskab, musik og natur/teknik.

I projektet skal eleverne synge og arbejde med følgende fem salmer: Dejlig er den himmel blå, I østen stiger solen op, Du, som har tændt millioner af stjerner, Hold håbet op, Spænd over os dit himmelsegl.

Salmerne vil blive indspillet og være tilgængelige fra en projekthjemmeside. Herfra kan eleverne også blive præsenteret for orgelmusik, som passer til temaet. Desuden laver tegneren Peter Madsen en plakat til projektet, som medfølger til de tilmeldte klasser.

Lærerkursus

Projektet indledes med et lærerkursus d. 17. november 2022 i Trinitatis kirke i Rundetaarn.  

Læs mere og tilmeld dig her

Kirkebesøg

I januar besøger klassen den lokale kirke, hvor eleverne får hjælp til indøvningen af salmerne. Organisten vil desuden give en præsentation af orglet som instrument, og præsten vil samtale med eleverne om temaet.

Fælles afslutningskoncert

Den 7. februar kl. 10 - 11 i Frederiksborg Slotskirke bliver der en fællesafslutning for de deltagende klasser, hvor eleverne kan få fornemmelsen af at synge sammen i et stort kor.

 

 

Lærerkursus i Rundetårn i København

Målgruppe: 3.- 5. klasse

Fag: Kristendomskundskab, musik, natur/teknik

Periode: Januar - februar 2023

Omfang: 6 - 10 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2022

Aktiviteter: Plakat, lokalt kirkebesøg og stor fælles korafslutning d. 7. februar 2023 i Frederiksborg Slotskirke, lærerkursus på Vartov d. 17. november, indspilning af sange ved Frederiksborg Slotskirkes drengekor, hjemmeside med indspilninger af projektets salmer og orgelmusik.

TILMELDING TIL SALMER OG STJERNER