Englejagt

- på jagt efter de mange engle i Frederiksborg Slotskirke


VENTELISTE

Men meld jer endelig til alligevel, da vi prøver at få plads til alle

Engle med tusindvis af øjne spredt udover vingerne. Engle, der er syv himle høje eller engle med hjul? Englene i bibelen har meget mere at byde på end den klassiske opfattelse af en engel som et luftigt væsen med hvidt tøj og vinger. For hvad er en engel egentlig, og hvilken betydning har de i kristendommen?

Disse spørgsmål undersøger denne klassiker for indskolingsklasserne i Hillerød og Allerød. Først besøger klassen den smukke Frederiksborg Slotskirke, hvor det VRIMLER med engle. Foroven, forneden, bagved, lige foran. Eleverne skal op ad en hemmelig trappe og finde endnu flere engle, og deres historier på galleriet samt høre og synge om engle.

Efter kirkebesøget går klassen over i Slotskirkens hus, hvor de sammen med børnebogsillustrator Birgitte Ahlmann skaber deres helt egne collage-engle ud fra det, de har oplevet og erfaret i kirken.  

Tilmeldte lærere modtager en lærervejledning med forslag til forberedelse og videre arbejde ca. 1 måned før projektstart. 

Se Birgitte Ahlmanns hjemmeside her

Målgruppe: 0.-2. klasse

Fag: Billedkunst, Musik, Kristendomskundskab

Periode: Uge 8 og 9 2023

Omfang: 3-5 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2022

Aktiviteter: Rundvisning og englejagt i Frederiksborg Slotskirke, kreativ workshop m. børnebogsillustrator Birgitte Ahlmann.

TILMELDING TIL ENGLEJAGT 2023