Dit og mit

- hvor går grænsen?


OBS: Der er pt lukket for judo-workshops på grund af for mange tilmeldinger. Men meld jer til alligevel, så kommer I på venteliste til workshops.

Der er grænser alle steder: Mellem lande og i skolegården, mellem børneværelset og resten af huset eller mellem pladserne ved skolebordet. Grænsen mellem dit og mit.

Hvorfor drager vi grænser og hvad sker der når de overskrides?

I dette projekt undersøger eleverne synlige og usynlige grænser i deres nære verden. Målet er at de får en bevidsthed om, hvordan man i en fælles (skole)hverdag taler om, skubber til og respekterer hinandens grænser, så alle i klassefællesskabet får mulighed for at udfolde sig trygt og tilpas udfordret.

Der perspektiveres både til bibelske grundfortællinger om en forbuden frugt og et broderopgør, samtidig med at der inddrages bevægelse og indtætsfaglighed, fordi grænsedragning i idrættens regelsæt er et oplagt felt, eleverne kender til.

Klassen får således besøg af en Judo-instruktør, der lader eleverne prøve kræfter med de grænser, der findes inden for judo og kampsport. Eksemplerne fra både judo og bibeltekster åbner op for samtalen i klassen om, hvordan vi gennem kampe, kompromiser og tilgivelser omgås hinandens grænser.

Thomas Kluge: Et kort ophold

Målgruppe: 1.-3. klasse

Fag: Idræt, Dansk, Kristendomskundskab

Periode: april - juni 2022

Omfang: 10-12 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. februar 2022

Aktiviteter: Elevhæfte, tilbud om kirkebesøg, tilbud om besøg af judoinstruktør

TILMELDING DIT OG MIT