Englejagt

- på sporet af de mange hundrede engle i Frederiksborg Slotskirke


OBS: Der er pt. venteliste til englejagten. Men meld jer til alligevel, så kommer I på ventelisten. Vi plejer at få plads til de fleste.

Engle med tusindvis af øjne spredt udover vingerne. Engle, der er syv himle høje eller engle med hjul? Englene i bibelen har meget mere at byde på end den klassiske opfattelse af en engel som et luftigt væsen med hvidt tøj og vinger. For hvad er en engel egentlig og hvilken betydning har de i kristendommen?

Disse spørgsmål undersøger denne klassiker for indskolingsklasserne i Hillerød og Allerød. Først besøger klassen den smukke Frederiksborg Slotskirke, hvor det VRIMLER med engle. Foroven, forneden, bagved, lige foran. Klassen hører og synger om engle inden de finder engle i alle mulige og umulige afkroge i kirken.   

Efter kirkebesøget går klassen over i Slotskirkens hus, hvor de sammen med børnebogsillustrator Birgitte Ahlmann, skaber deres helt egne collage-engle ud fra det, de har oplevet og erfaret i kirken.  

Tilmeldte lærere modtager en lærervejledning med forslag til forberedelse og videre arbejde ca. 1 måned før projektstart. 

Se Birgitte Ahlmanns hjemmeside her

Målgruppe: 0.-2. klasse

Fag: Billedkunst, Musik, Kristendomskundskab

Periode: Uge 8 og 9 2022

Omfang: 3-5 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2021

Aktiviteter: Rundvisning og englejagt i Frederiksborg Slotskirke, kreativ workshop m. børnebogsillustrator Birgitte Ahlmann

TILMELDING TIL ENGLEJAGT 2022